Hledáte postel s úložným prostorem? Najděte tu pravou

Postel s úložným prostorem se hodí především těm, kteří mají menší byt a hodně věcí. Nicméně úložný prostor je dobré mít vždy. Podívejte se, jaké druhy úložného prostoru existují. 

Samozřejmě záleží na tom, jakou postel hledáte. Postele mohou mít různé rozměry, ze kterých si můžete vybrat přesně ten, který vyhovuje vašim představám i požadavkům. Klasický rozměr pro manželské postele s úložným prostorem je 160×200 nebo 180×200 cm, pro jednolůžka poté 80×200 nebo 90×200 cm. 

Pokud hledáte postel, nezapomeňte se také poohlídnout po odkládacím prostoru k ní, jako je třeba vysoký noční stolek a další druhy. Důležitá pro váš spánek je také matrace, proto se podívejte na Grossmann matrace.

TIP: Rozkládací pohovky často disponují také úložnými prostory.

2 typy úložného prostoru

Postel může mít dva typy úložného prostoru. Prvním je ten, kdy úložný prostor funguje jako šuplík. V případě manželské postele od firmy ProSpánek jsou možné mít takové šuplíky dva z boku nebo jeden výsuvný od nohou postele. 

Druhou možností je postel s vyklápěcí ložnou plochou a úložným prostorem pod ní. Zde existuje několik variant vyklápění. Ložnou plochu můžete vyklopit z boku nebo opět od nohou. V případě manželské postele si můžete úložný prostor s vyklápěcí plochou nakombinovat přesně podle specifických potřeb. Máte jednu část postele u zdi? Pořiďte si vyklápěcí ložnou plochu z boku. Máte jednu velkou matraci? Vyklápějte ji od nohou. Pokud máte dvě matrace, není problém vyklápět každou zvlášť.

TIP: Úložným prostorem disponují často také patrové postele.

Jaký typ úložného prostoru si vybrat?

Při výběru typu úložného prostoru se řiďte místem okolo postele. Pokud je postel umístěna v malém pokoji, kde není možné vysunout šuplíky, zvolte postel s vyklápěcí ložnou plochou. Nachází se postel v podkroví? Přeměřte si, zda li budete moct ložnou plochu vyklopit. V opačném případě je lepší zvolit si postel se šuplíky. 

Může se stát, že rozměry pokoje neumožňují ani jednu z možností. Je toto váš případ? Zkuste se poradit s vybraným obchodníkem o dalším postupu a možnostem.

Přečtěte si další tipy o výběru postele s úložným prostorem.

Zdroj obrázku: Pexels