Jak vybrat stylové a všestranné pánské boty pro následující chladné měsíce?

Pořádná zima je tu! Teploměry vesele atakují nulovou hodnotu a čas od času není nouze o bílý sněhový poprašek. A to je skvělá příležitost k obnově vašeho botníku! Pánské boty hrají klíčovou roli ve vašem stylovém outfitu, proto se jejich výběr rozhodně vyplatí nepodcenit!

Držte své nohy v teple a suchu

Při výběru pánských bot pro podzim a zimu je jedním z klíčových faktorů materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Kůže a semiš jsou v tomto případě vynikající volbou! Nejen, že vypadají luxusně, ale poskytnou vám skvělou přirozenou izolaci. Ale pozor! Nezaměřujte svou pozornost pouze na vnější materiály, velmi důležité jsou také ty vnitřní. Vyberte si takové boty, které budou mít zateplenou vnitřní vložku. Takové boty pánské jsou pro chladné dny a večery ideální volbou!

Další, velmi podstatnou roli, hraje také voděodolnost materiálu. Jak už bylo zmíněno výše, kůže a semiš mají perfektní izolační schopnosti. Ty navíc můžete podpořit díky správné údržbě. Před prvním nošením své boty pánské ošetřete kvalitní impregnací, která nejen, že k vám nepustí nežádoucí vlhkost, ale také ochrání materiál, že kterého jsou vyrobeny. Nejen pánské boty, ale i kvalitní impregnační přípravky pro každý typ materiálu najdete v obchodech CCC. 

Bezpečnost především 

Kdo by to neznal? Čerstvý sníh, namrzající chodníky, extrémně kluzké schody zapadané barevným listím. Na podzim a v zimě na vás čeká tolik nástrah, při kterých se můžete nepříjemně poranit. Při výběru své nové obuvi se podívejte na to, jaký má dezén podrážky. Proti všem nástrahám bude skvěle fungovat podrážka s hlubokým vzorkem. 

Ï když už uklouznete, můžete i tak minimalizovat riziko zranění. V kotníkové obuvi, ve které je váš kotník dobře fixován je to velmi snadné. Kotníkové boty nejen, že vás lépe ochrání, zároveň vám také poskytnout lepší zateplení. Zkrátka a dobře – v pánských kotníkových botách to na podzim a v zimě jednoduše vyhrajete! 

Stylové boty pro každou příležitost

V kamenných i online obchodech CCC najdete široký výběr podzimních a zimních pánských bot pro každou příležitost. Hledáte nové boty pánské do města? Takové, ve kterých můžete vyrazit do kanceláře, na jednání i formální oběd s klientem? Podívejte se na černou nebo hnědou klasiku, nejlépe v koženém provedení. Klasické jednoduché modely doplní každý váš outfit. Hledáte-li něco zajímavého, co podtrhne váš osobitý styl, vyzkoušejte třeba kotníkové boty s děrováním ve stylu brogue. Velmi trendy jsou také tzv. chelsea boty s elastickými prvky na bocích. Skvěle budou vypadat nejen k džínám, ale i oficiálnějšímu business stylu. 

Pokud hledáte boty, ve kterých můžete směle vyrazit na zimní víkendový výlet, na hory, nebo třeba na vycházku do polí se svým čtyřnohým mazlíčkem, jste na správné stopě. Pro tyto příležitosti je skvělá vyšší šněrovací obuv, třeba ve stylu klasických farmářek. I tyto boty mohou vypadat zajímavě a trendy. U tohoto typu obuvi ještě o něco více myslete na to, aby byly dobře zateplené a vyrobené z kvalitního materiálu. Samozřejmostí pak je dobrá impregnace – ta vám totiž pomůžu i s jejich následným čištěním od bláta. 

Při výběru svých nových pánských bot do chladných měsíců nezapomeňte, že ideální pár by měl spojovat funkčnost, styl a pohodlí. Investice do kvalitních bot se vám vyplatí nejen vzhledem k estetice, ale také pohodlí a ochraně vašich nohou před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Jejich správná údržba, pravidelná péče a čistota vám navíc zaručí, že budou vašimi společník po dlouhou řadu let!