Fazolová polévka se zeleninou

200 g suché fazole, 1,5 litru vody, 80 g míchané kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kedlubna, pórek…), 100 g brambor, sůl, 30 g oleje, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, 1 lžička červené mleté papriky, pepř, 30 g kroupy

Suchou fazoli umyjeme a na noc namočíme do studené vody. Na druhý den ji uvaříme v té vodě, v které byla fazole namočená.

Když je fazole poloměkká, přidáme umytou, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, umyté kroupy a pomalu vaříme.

Před dovařením přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory. Z oleje a hladké mouky upražíme světlou jíšku, přidáme postrouhanou cibuli, červenou mletou papriku, zamícháme a vlijeme do polévky.

Polévku osolíme, opepříme a vaříme, až je fazole celkem měkká.

bramborycibulefazolekořenová zeleninakroupyolejpaprikasůl