Bramborová gulášová polévka

300 g brambor, 40 g uzené slaniny, 40 g cibule, 1 lžička červené mleté papriky, kmín, pepř, sůl, 1 ½ litru vody, 100 g uzené klobásy, majoránka

Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostky. Vložíme na hrnce a dáme rozpustit. Přidáme posekanou cibuli a necháme ji zpěnit.

Brambory očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce dusit na cibuli.

Přidáme mletou papriku, mletý kmín, pepř, sůl a dusíme.

Během vaření podlijeme horkou vodou a zamícháme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, majoránku a chvíli spolu povaříme.

bramborycibuleklobásakmínmajoránkauzená slanina