Vepřový guláš – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 15 minut

INGREDIENCE:

  • 60-70 dkg plecka
  • 5 dkg sádla
  • sůl
  • 1 cibule
  • kmín
  • sladká paprika
  • lžíce hladké mouky

POSTUP

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, přidáme papriku, kmín, dobře je podusíme nejdříve bez podlévání a pak podlijeme vždy jen malou naběračkou vody a necháme šťávu vysmahnout. Šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, pak znovu podlijeme a maso dodusíme doměkka.

Je možné místo zaprášení moukou zahustit šťávu asi 3 dkg strouhaného chleba.

Pokud bychom chtěli guláš tzv. cikánský můžeme do šťávy přidat rajčata a krátce je podusit a povrch posypat osmaženou cibulkou.

Jako přílohy je možné servírovat chléb, brambory, rýži, těstoviny, nočky, bramborové knedlíky.