Vepřový guláš – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 15 minut
INGREDIENCE:
- 60-70 dkg plecka
- 5 dkg sádla
- sůl
- 1 cibule
- kmín
- sladká paprika
- lžíce hladké mouky
POSTUP
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, přidáme papriku, kmín, dobře je podusíme nejdříve bez podlévání a pak podlijeme vždy jen malou naběračkou vody a necháme šťávu vysmahnout. Šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, pak znovu podlijeme a maso dodusíme doměkka.
Je možné místo zaprášení moukou zahustit šťávu asi 3 dkg strouhaného chleba.
Pokud bychom chtěli guláš tzv. cikánský můžeme do šťávy přidat rajčata a krátce je podusit a povrch posypat osmaženou cibulkou.
Jako přílohy je možné servírovat chléb, brambory, rýži, těstoviny, nočky, bramborové knedlíky.