Ananasový dort

1 a půl hrnku polohrubé mouky, 2 vejce, 1 a půl hrnku krystalového cukru, špetka jedlé sody, 1 prášek do pečiva, 1 čerstvý ananas (může být i konzerva) Krém: polovina balíku Zlatý klas, 200 ml mléka, 1 vanilínový cukr, 500 g tvarohu

Ananas posekáme na drobné kousky, které potom rozmixujeme. Několik kousků si necháme na ozdobu. Rozmixované ovoce dáme do větší nádoby, přidáme celé vejce a postupně přisýpáme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a jedlou sodu.

Těsto vymícháme do hladka a opatrně vlijeme do dortové formy, kterou jsme předtím vymazali trochou másla a vysypali moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 – 25 minut. Upečený a vychladlý korpus přeřežeme na 3 části.

Krém: Odlijeme si trochu mléka, ve kterém pořádně vymícháme Zlatý klas. Zbytek mléka dáme vařit. Když vře, přidáme cukr a přilijeme zbytek mléka se Zlatým klasem. Za stálého míchání vytvoříme hustý krém.

Vychladlý krém promícháme s tvarohem, naplníme jím 3 části dortu a zbytkem potřeme povrch korpusu. Ozdobíme celými kousky ananasu, můžeme posypat čokoládovými lupínky. Odložíme do lednice na několik hodin vychladit. 

ananascukrmlékomoukatvarohvejce