Ananasová roláda

Ananasova rolada

Ananasová roláda je lahodným dezertem, který svým osvěžujícím a sladkým charakterem potěší chuťové pohárky. Tato vzdušná a lehká pochoutka se skládá z křehkého těsta, které je poté naplněno ananasovým pudinkem, máslovým krémem a kousky ananasu z konzervy. Ananasová roláda je oblíbenou volbou pro ty, kteří ocení sladký a ovocný dezert s nádechem exotiky.

Ananasová roláda je výjimečným dezertem, který spojuje křehké těsto s osvěžující ananasovou náplní. Při přípravě se nejprve připraví těsto, které se peče na plechu a vytváří tenkou a lehkou strukturu rolády. Poté se na pečené těsto nanesou ananasový pudinkový krém, máslový krém a kousky ananasu z konzervy. Po zavinutí těsta vznikne svěží a sladká ananasová roláda, která je připravena k podávání.

Křehké těsto je základem ananasové rolády. Těsto se připravuje z běžných surovin, jako je mouka, cukr, vejce a máslo. Těsto se vyválí na plech a peče se, dokud nezíská zlatavou barvu a jemnou křupavost. Pečení těsta dodává roládě lehkost a jemnou strukturu, která se skvěle doplňuje s náplní.

Ananasový pudinkový krém tvoří důležitou část náplně ananasové rolády. Pudink se připravuje z ananasové šťávy a moučkového cukru. Pudink se vaří a zahušťuje, dokud nezíská krémovou konzistenci. Tento sladký a ovocný krém přidává do rolády osvěžující chuť a výraznou ananasovou příchuť. K roládě můžete podávat ananasové smoothie.

TIP: Vyzkoušet můžete také kaštanové kuličky.

Ananasova rolada
Ananasovou roládu můžete ozdobit šlehačkou s kousky ovoce.

Ingredience

  • 5 vajec
  • 250 g krystalového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 lžíce pomletých lískových oříšků

Krém

  • Šťáva z konzervy ananasu
  • ½ balíčku krémového prášku Zlatý klas
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • Ananasový kompot

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem vymícháme nebo vyšleháme do pěny. Přidáme olej a zlehka přimícháme mouku s práškem do pečiva a pomleté lískové oříšky.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 – 20 minut. Upečený korpus opatrně vyklopíme a srolujeme.
  3. Necháme vychladnout. Mezitím si z ananasové šťávy a krémového prášku uvaříme puding. Také necháme vychladnout.
  4. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Vzniklý krém důkladně vymícháme. Roládu rozbalíme a natřeme krémem.
  5. Část z něho necháme i navrch. Krém posypeme nadrobno pokrájeným ananasem z konzervy a roládu znovu svineme.
  6. Vršek potřeme zbylým krémem a ozdobíme kousky ananasu. Necháme vychladnout, aby krém ztuhl a až pak servírujeme.

Máslový krém se používá k obohacení chuťové palety ananasové rolády. Máslo se vyšlehá s cukrem, dokud nevznikne lehký a krémový krém. Máslový krém se poté nanesuje na pudinkovou vrstvu, aby se dodala roládě jemnost a bohatá chuť. Kousky ananasu z konzervy se přidávají jako výrazná a sladká přísada, která zlepšuje chuťový zážitek z rolády.

Ananasová roláda je sladkým a osvěžujícím dezertem, který nabízí kombinaci křehkého těsta, ananasového pudinkového krému, máslového krému a kousků ananasu z konzervy. Tato lahodná pochoutka je oblíbenou volbou pro všechny, kteří hledají sladký a ovocný dezert s lehkou a vzdušnou konzistencí. Ananasová roláda je perfektním způsobem, jak zakončit svůj jídla sladkým a chutným zážitkem.