Ananasová roláda

5 vajec, 250 g krystalového cukru, 2 lžíce oleje, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 lžíce pomletých lískových oříšků

Krém: šťáva z konzervy ananasu, ½ balíčku krémového prášku Zlatý klas, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, ananasový kompot

Vejce s cukrem vymícháme nebo vyšleháme do pěny. Přidáme olej a zlehka přimícháme mouku s práškem do pečiva a pomleté lískové oříšky.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 – 20 minut. Upečený korpus opatrně vyklopíme a srolujeme.

Necháme vychladnout. Mezitím si z ananasové šťávy a krémového prášku uvaříme puding. Také necháme vychladnout.

Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Vzniklí krém důkladně vymícháme. Roládu rozbalíme a natřeme krémem.

Část z něho necháme i navrch. Krém posypeme nadrobno pokrájeným ananasem z konzervy a roládu znovu svineme.

Vrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme kousky ananasu. Necháme vychladnout, aby krém ztuhl a až pak servírujeme.

ananascukrlískové oříškymáslomoukaolejvejce