Podzimní líčení: jak být trendy a krásná v každém počasí

Podzim je roční období, které nám nabízí mnoho možností, jak si zkrášlit obličej a vytvořit si osobitý styl. V tomto článku představíme některé tipy a triky, jak se správně nalíčit podle barvy očí a pleti, jak si zvýraznit oči, rty a lícní kosti, jak si vybrat správné doplňky a péči o pleť, a jaké jsou nejnovější trendy v podzimní módě.

Obsah článku

Fascinující pohled ženy

Jak se nalíčit podle barvy očí

Dokonalá pleť

Správné doplňky

Nejnovější trendy

Heslo této podzimní sezony tvoří dvě slova: „výstřednost a elegance“. Pro tyto dvě slova platí hlavně tmavá řasenka, kouřové oči, rudé rty a zvýraznění lícních kostí.

Fascinující pohled ženy

Vizážisté se shodují na tom, že je třeba obnovit sílu svádění. Samotný pohled tvoří každou ženu. Správná volba – používejte kouřové oční stíny. Pro modré oči zvolte modrou barvu, zeleným očím nejvíce sedne fialová a hnědé kouřové stíny se hodí úplně ke každým očím.

Na večer můžete prohloubit svůj vzhled perleťovým leskem. Jestli potřebujete zvětšit a zvýraznit oči, použijte stín pod okem. V tomto případě se ale vyhýbejte tmavému líčení, mohlo by to mít důraz na kruhy pod očima.

Oční linky se v podzimní sezoně chlubí velkým návratem. Vyhrajte si s nimi jak je libo. Vyberte si linky v závislosti na barvě vašich očí. Určitě zazáříte.

Ke rtům se pro tento podzim hodí nejvíce barva červená, nebo mírně do oranžova. Klidně použijte tužku na rty, která je perfektně podtrhne.

Jak se nalíčit podle barvy očí

Líčení podle barvy očí je způsob, jak zvýraznit krásu a výraznost pohledu. Každá barva očí má své specifické odstíny, které s ní ladí nebo naopak vytvářejí kontrast.

Zde je několik tipů, jak si vybrat správné barvy očních stínů, řasenky a očních linek podle barvy očí.

  • Modré oči. Pro modré oči se hodí barvy, které jsou v kontrastu nebo v harmonii s modrou, jako je oranžová, žlutá, růžová, modrá, fialová nebo šedá. Použijte kouřové oční stíny, oční linky a řasenku pro vytvoření zajímavého efektu. Na rty si naneste růžovou nebo broskvovou barvu.
  • Zelené oči. Pro zelené oči se hodí barvy, které jsou v kontrastu nebo v harmonii se zelenou, jako je červená, fuchsiová, fialová, zelená, hnědá nebo zlatá. Použijte kouřové oční stíny, oční linky a řasenku pro vytvoření dramatického efektu. Na rty si naneste červenou nebo oranžovou barvu.
  • Hnědé oči. Pro hnědé oči se hodí barvy, které jsou v kontrastu nebo v harmonii s hnědou, jako je modrá, zelená, hnědá, zlatá nebo šedá. Použijte kouřové oční stíny, oční linky a řasenku pro vytvoření sofistikovaného efektu. Na rty si naneste hnědou nebo béžovou barvu.

Dokonalá pleť

Cílem je, aby byla pleť perfektní a zároveň velmi přirozená. Před tím než použijete podkladový krém, nebo tekutý pudr, řekněte si, že je třeba přenést světlo na obličej, jako druhou pleť. Uděláte to tak, že zvolíte světlejší stín než jaký má vaše pleť a nanesete ho na špičku nosu a čelo pro přenášení známek světla.

Jakmile pleť rozsvítíte, musíte se pokusit o zachování její přirozenosti. Chcete-li získat tento efekt, vsaďte na masivnost, což umožňuje protáhnutí pleti volně a snadno. Pudr obsahuje hydratační složky, které mohou neviditelně hýčkat vaší pleť dokonalostí.

Podzim je roční období, kdy je třeba věnovat zvláštní pozornost péči o pleť. Chladný a suchý vzduch, vítr, nebo slunce mohou mít negativní vliv na vaši pokožku, a způsobit její vysušení, podráždění, nebo začervenání. Proto je dobré používat hydratační a ochranné krémy, které ji budou chránit a zvláčňovat.

Také je vhodné pravidelně provádět peeling, který odstraní odumřelé buňky a zlepší prokrvení pleti. A nezapomeňte na dostatečný přísun tekutin, které jsou nezbytné pro zdravou a pružnou pleť.

Správné doplňky

Kromě líčení je důležité také myslet na doplňky, které dokonale doladí váš podzimní vzhled. Můžete si vybrat z různých šperků, šál, klobouků, rukavic, nebo kabelek. Hlavní je, aby se doplňky ladily s  oblečením a líčením, a zároveň vynikla vaše osobnost.

Například, pokud máte rudé rty, můžete si zvolit červenou kabelku, nebo šálu. Pokud máte kouřové oči, můžete si dopřát nějaký lesklý šperk, který je podtrhne. Pokud máte rozzářenou pleť, můžete si nasadit nějaký barevný klobouk, nebo čepici, který ji ještě více rozzáří.

Nejnovější trendy

Pokud chcete být v obraze, co se týče podzimní módy, můžete se inspirovat nejnovějšími trendy, které představili světoví návrháři. Mezi nimi najdete například tyto:

  • Pastelové barvy. Podzim nemusí být jen o tmavých a zemitých barvách. Můžete si zvolit nějaký světlý a jemný odstín, jako je růžová, modrá, nebo žlutá, a vytvořit tak kontrast s šedivým počasím. Pastelové barvy vám dodají něhu, romantiku, a optimismus.
  • Kožené kousky. Kožené oblečení je stále v kurzu, a to nejen v podobě bund, nebo kalhot, ale také sukní, šatů, nebo kabátů. Kožené kousky vám dodají eleganci, sebevědomí, a sex-appeal. Můžete si je zkombinovat s jinými materiály, jako je bavlna, vlna, nebo hedvábí, a vytvořit tak zajímavý mix.
  • Karovaný vzor. Karo je klasika, která nikdy nevyjde z módy. Můžete si vybrat z různých barev, velikostí, a stylů karovaného vzoru, a nosit ho na svetrech, košilích, sukních, nebo šátcích. Karo vám dodá šmrnc, pohodlí, a hravost. Můžete si ho sladit s jednobarevným oblečením, nebo si zahrát s kontrasty.

Nezapomeňte, že líčení i móda je zábava a sebevyjádření. Cítěte se dobře a sebevědomě ve své pleti. Přejeme vám krásný a barevný podzim!