Zeleninová salátová mísa

Zeleninova salatova misa

Zeleninová salátová mísa je osvěžující a výživný pokrm, který nabízí širokou škálu chutí a textur. Tato pestrobarevná směs kedluben, paprik, ředkviček, ledového salátu, řeřichy, citronové šťávy, jogurtu, petrželky a natvrdo uvařených vajec se stává skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravou a vyváženou stravu plnou vitamínů a minerálů.

Zeleninová salátová mísa je nejen zdravou alternativou k těžším jídlům, ale také skvělou cestou, jak si vychutnat čerstvé a sezonní zeleniny. Tento pokrm se skládá z různých druhů zeleniny, která společně vytváří výraznou chuťovou kombinaci.

Kedlubny dodávají sladkou a jemnou chuť, papriky přidávají pikantní nádech, ředkvičky přinášejí svěžest a křupavost, zatímco ledový salát a řeřicha dodávají míse svěží a zelenou barvu.

Kedlubny jsou významnou složkou této salátové mísy, která přidává výživný obsah a sladkou chuť. Kedlubny jsou bohaté na vitamín C, vlákninu a minerály, a přispívají k lepšímu trávení a zdraví kostí. Papriky pak obohacují salát svým svěžím a pikantním charakterem.

Obsahují vitamín A, C a antioxidanty, které pomáhají posilovat imunitu a chránit tělo před volnými radikály. Salát můžete podávat s libovolnou zálivkou.

TIP: Vyzkoušejte také šopský salát.

Zeleninova salatova misa
Zeleninová salátová mísa je doslova vitamínovou bombou.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 3 kedlubny
  • Mrkev
  • 4 rajčata
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 papriky,
  • Sůl, bílý pepř
  • 1 ledový salát
  • Petrželka
  • Tymián
  • 1 jogurt
  • Řeřicha
  • Citronová šťáva

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme. Rajčata umyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Veškerou zbylou zeleninu očistíme a umyjeme a necháme okapat. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, mrkev a papriku na stejně velké kousky, kedlubny nastrouháme nahrubo a ledový salát natrháme na větší díly.
  3. Zeleninu jemně promícháme. Petržel, tymián a řeřichu opereme a vše důkladně osušíme. Bylinky nasekáme najemno a promícháme v misce s bílým jogurtem.
  4. Osolíme a opepříme a podle chuti přidáme citronovou šťávu. Zálivku nalijeme na salát.  Vejce rozčtvrtíme a ozdobíme jimi vršek salátu.
  5. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo nebo chléb.

Ředkvičky jsou dalším významným prvkem této zeleninové salátové mísy. Svojí křupavostí a pikantní chutí přinášejí do mísy zajímavý kontrast. Jsou bohaté na vitamíny skupiny B, vitamín C a minerály jako hořčík a draslík. Ledový salát a řeřicha pak přidávají míse svěžest a zelenou barvu. Tyto druhy listové zeleniny jsou nízkokalorické, obsahují vlákninu a vitamíny, a zároveň pomáhají udržovat zdravou váhu a trávení.

Kombinace citronové šťávy a jogurtu slouží jako osvěžující základ pro tuto zeleninovou salátovou mísu. Citronová šťáva dodává pokrmu kyselost a vitalitu, zatímco jogurt přidává krémovou texturu a lehkou chuť.

Petrželka pak slouží jako aromatická bylinka, která obohacuje mísu svým svěžím aroma a dalšími výživnými látkami. Natvrdo uvařená vejce pak přidávají do mísy bílkoviny, vitamíny a minerály, které přispívají k pocitu sytosti a vyvážené stravě.

Zeleninová salátová mísa s kedlubnami, paprikami, ředkvičkami, ledovým salátem, řeřichou, citronovou šťávou, jogurtem, petrželkou a natvrdo uvařenými vejci je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a vyváženě. Tato mísa nabízí pestrou kombinaci chutí, textur a výživných látek, které prospívají našemu tělu. Být součástí stravy zeleninové salátové mísy znamená podporovat zdraví, vitálnost a dobrý pocit.