Zeleninová salátová mísa
3 vejce, 3 kedlubny, mrkev, 4 rajčata, 1 svazek ředkviček, 2 papriky, sůl, bílý pepř, 1 ledový salát, petrželka, tymián, 1 jogurt, řeřicha, citronová šťáva
Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme. Rajčata umyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
Veškerou zbylou zeleninu očistíme a umyjeme a necháme okapat. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, mrkev a papriku na stejně velké kousky, kedlubny nastrouháme nahrubo a ledový salát natrháme na větší díly.
Zeleninu jemně promícháme. Petržel, tymián a řeřichu opereme a vše důkladně osušíme. Bylinky nasekáme najemno a promícháme v misce s bílým jogurtem.
Osolíme a opepříme a podle chuti přidáme citronovou šťávu. Zálivku nalijeme na salát. Vejce rozčtvrtíme a ozdobíme jimi vršek salátu.
Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo nebo chléb.