Zdravé hranolky se zdravou tatarkou – nejlepší recept
Na hranolkách s tatarkou si každý rád pochutná. Bohužel zrovna toto jídlo rozhodně nepatří mezi zdravé a doporučené obzvláště pro lidi, kteří dbají o zdravou linii. Přinášíme vám proto jejich zdravou variantu, na které si také pochutnáte a navíc nepřiberete ani kilo!
Suroviny:
- 1 velká bulva celeru
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky grilovacího koření
- Tatarka:
- 2 velké panáky polotučného mléka
- 4 velké panáky slunečnicového oleje
- Sůl
- pepř
- malá žlutá cibule
- 1 lžička hořčice
- sterilizované okurky
Příprava hranolek:
- Celerovou bulvu nakrájíme na tenké hranolky
- Smícháme olivový olej s kořením v míse
- Do mísy vložíme hranolky a pořádně zamícháme
- Dáme na pečící papír a pečeme v troubě na 220 °C na 15 – 20 minut
Příprava tatarky
- V míse smícháme olej s mlékem
- 15 sekund tyčovým mixérem mícháme směs
- Přidáme nasekanou cibulku, hořčici, sůl a pepř do směsi
Tip: Hranolky po pečení položte na savou podložku z ubrousků. Přebytečný olej se do ní vsákne a hranolky tak budou ještě dietnější!