Zapečené chlebíčky – nejlepší recept

Chlebíčky

Hledáte chutný, snadný a rychlý recept na večeři? Pak už nehledejte nic jiného než tyto chutné malé chlebíčky se šunkou a sýrem. Tento recept je ideální pro rušné večery, protože je jednoduchý a lze ho připravit v několika málo krocích. Chlebíčky jsou vyrobeny z kynutého těsta a jsou plněny lahodnou kombinací šunky a sýra.

Obyčejné obložené chlebíčky jsou nuda. Zkuste něco jiného, méně náročného a pro návštěvy jistě i zajímavějšího. Zapečené chlebíčky? Klidně, tým Verge.cz si přichystal další originální recept.

Ingredience

  • 2 ½ hrnku hladké mouky
  • 1 balení aktivního sušeného droždí
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 8 plátků vařené šunky
  • 8 plátků sýra
  • 2 vejce uvařená natvrdo, nakrájená na plátky
Zapečené chlebíčky jsou skvělé pro zužitkování zbytků šunky a sýra.

Postup přípravy

  1. V míse mixéru smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
  2. V samostatné míse smíchejte teplou vodu a olivový olej.
  3. Při nízkých otáčkách mixéru pomalu přidávejte mokré přísady k suchým.
  4. Zvyšte rychlost na střední a těsto hněťte 5-7 minut, dokud nebude hladké a pružné.
  5. Vymažte velkou mísu máslem a vložte do ní těsto. Mísu přikryjte vlhkou utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě 1-2 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  6. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů a každý díl rozválejte do kuličky.
  7. Každou kuličku položte na vymaštěný plech.
  8. Na každou kuličku položte plátek šunky a plátek sýra.
  9. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 175 °C 15-20 minut nebo dozlatova.
  10. Ozdobte plátky vajec uvařených natvrdo a podávejte.

Tyto malé chlebíčky se šunkou a sýrem budou jistě hitem pro celou rodinu. Snadno se připravují a jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky šunky a sýra. Šunku a sýr využijete také při přípravě šneků z listového těsta, pizza šneků nebo domácí pizzy.