Žampionový salát se zeleninou
300 g žampionů, 100 g mrkve, 60 g celeru, 60 g cibule, 2 lžíce oleje, 3 lžíce octa, 2 lžíce vody, mletý pepř, kmín, sůl, ¼ l vývaru z kostky
Žampiony očistíme, opláchneme, kloboučky sloupneme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do vroucího vývaru a asi 4 minuty povaříme.
Pak žampiony scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy. Mrkev a celer očistíme, umyjeme a postrouháme na struhadle.
Vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Salát osolíme, opepříme, přidáme kmín, polijeme olejem a vodou zředěným octem.
Lehce promícháme a necháme chvíli v lednici odležet. Salát servírujeme k masu.