Výborné čarodějnické brambory – nejlepší recept

Výborné čarodějnické brambory

Tým Verge.cz pro vás připravil další báječný recept z vašich tipů. Tentokrát to bude opravdu stylové, večer se pálí čarodějnice, a tak udělal „čarodějnické brambory“.

Recept je opravdu jednoduchý, zvládne ho úplně každý. Na výborné domácí čarodějnické brambory budeme potřebovat jen tři suroviny – samozřejmě brambory, klobásu nebo párek a cibuli.

Výborné čarodějnické brambory

Když přijde na grilování, nic se nevyrovná kouřové, pikantní chuti klobásy a brambor. Oblíbeným pokrmem jsou „čarodějnické brambory“, neboli špízy s kousky uzené klobásy, brambor a cibule. Tato jedinečná kombinace chutí tvoří pokrm, který je stejnou měrou nabitý bílkovinami a pikantní.

Tento pokrm je poměrně jednoduchý na přípravu, neboť k jeho přípravě stačí pouze brambory, klobása a cibule. Stačí ingredience nakrájet na kousky, napíchnout na špíz a umístit do trouby nebo na venkovní gril. Chuť klobásy a cibule se smísí s kouřovou vůní ohně a vytvoří skutečně jedinečné jídlo.

Ingredience

  • 4-6 středně velkých brambor
  • 1 balení oblíbené klobásy
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
Kromě špízů lze připravit i plněnou pečenou bramboru.

Postup

  1. Předehřejte troubu nebo gril na 175 °C.
  2. Brambory omyjte a nakrájejte na kostky. Poté nakrájejte klobásu na malé kousky.
  3. Oloupejte cibuli a poté ji nakrájejte na čtvrtky.
  4. Na špejle střídavě napichujte kousky brambor a klobásy.
  5. Směs špízů položte na plech a lehce ji potřete olivovým olejem, osolte a opepřete.
  6. Směs špízů pečte asi 40 minut a nezapomeňte je pravidelně otáčet, aby se rovnoměrně propekly.
  7. Vychutnejte si je s oblíbenou omáčkou nebo jen tak.

Můžete očekávat, že s touto pikantní a hříšně lahodnou pochoutkou budete hitem večírku. Dobrou chuť a nezapomeňte zařadit čarodějnické brambory do svého pravidelného letního kuchařského kolotoče nebo z brambor vyzkoušejte recept na bramborové placky, francouzské brambory, americké brambory nebo zapečené brambory s mletým masem.