Vepřové řízky na zelenině

400 g vepřového masa, 40 g masti, 40 g cibule, sůl, pepř, 1 mrkev, 1 kedlubna, 100 g zeleného hrášku, 10 g hladké mouky

Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Na rozehřáté masti zpěníme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli a řízky na ní z obou stran upečeme.

Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypaří, podlíváme horkou vodou.

K poloudušenému masu přidáme očištěnou, postrouhanou mrkev, kedlubnu, zelený hrášek a spolu s masem udusíme do měkka.

Potom řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Řízky vložíme zpátky do šťávy.

Podáváme s rýží nebo s bramborami.

hrášekkedlubnamoukamrkevvepřové maso