Velikonoční beránek s pudinkem – nejlepší recept
Velikonoční beránek neodmyslitelně patří k velikonocím. tým Verge.cz opět pojal tuto tradiční dobrotu zcela originálně.
Proti běžnému beránkovi se tento liší především pudinkovým práškem, který přidáme do těsta.
Ingredience
- 3 vejce (9 Kč)
- 3/4 hrnku polohrubé mouky (1,50 Kč)
- 1 sáček vanilkového pudinku (5,90 Kč)
- 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru (5 Kč)
- 1 vanilkový cukr (5 Kč)
- 5 lžic horké vody
- 5 lžic oleje (0,50 Kč)
- 1 lžička prášku do pečiva (1 Kč)
- kůra z 1 citronu (4 Kč)
- špetka soli
Nejprve utřete 3 žloutky s normálním a vanilkovým cukrem. Následně přidejte olej a horkou vodu. Směs vyšlehejte do pěny a přidejte mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva a citrónovou kůru.
Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do připraveného těsta. Vše pečlivě promíchejte, aby nebyly v těstu žádné hrudky.
Do formy vymazané tukem a vysypané moukou vlijte těsto. V předehřáté troubě pečte přibližně 40 minut.