Toastové suši – nejlepší recept

Toastové suši

Další unikátní recept týmu Verge.cz, nad kterým se Vám budou sbíhat sliny! Připravte si domácí suši, jaké nenajdete v žádné asijské restauraci.

Co k tomu budeme potřebovat? Původně zámořský recept nabízí mnoho variant, je to prostě podle Vašeho gusta. Podle libosti tedy využijte banán, kiwi a krém z lískových oříšků.

Toastové suši

Klasické suši se někdy může ztratit v záplavě experimentů a moderních potravinářských dobrodružství. Co se ale stane, když vezmete jednu z nejoblíbenějších klasických japonských svačinek a spojíte ji s klasickou západní snídaní a řadou sezónního ovoce a chutí? Odpověď zní: toastové suši.

Toastové suši je nový trend v jídle, který se šíří světem. Jedná se o ručně vyráběnou a kreativní kombinaci čerstvého ovoce, křupavých toastů, krémových ořechových másel a sladkých omáček, to vše srolované a nakrájené na kousky. Jedná se o nápaditý a chutný způsob, jak spojit snídani a dezert do jednoho vizuálně atraktivního pokrmu.

Existuje mnoho variant, nejen klasické suši, ale také ovocné s toastem.

Vezměte si například lahodné toastové suši s banánem, kiwi a lískooříškovým krémem. Představte si opečený celozrnný chléb lehce namazaný krémovým ořechovým máslem a obložený sladkokyselými plátky zralého banánu a šťavnatého kiwi. Chutě se spojí do sladkosti, kterou nikde jinde nenajdete. Kapky sladkého medového sirupu a křupavá lísko-oříšková pomazánka vše spojí a vytvoří srdečnou a chuťovou explozi.

Ingredience

  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 banán, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
  • 1 kiwi, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • ¼ šálku lísko-oříškového krému
  • 2 polévkové lžíce sezamových semínek
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
Ať už potřebujete rychlou snídani, dezert nebo svačinu – toto toastové suši musíte vyzkoušet.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Sezamová semínka rovnoměrně rozprostřete na plech. Na sezamová semínka položte plátky toastů a vidličkou je lehce přitlačte.
  3. Plátky toastů opékejte v troubě 10 minut.
  4. Mezitím v malé misce smíchejte med a rozpuštěné máslo.
  5. Vyjměte plátky toastů z trouby a potřete je směsí medu a másla. Každý toast obložte plátky banánu a kiwi. Potřete každý toast lísko-oříškovým krémem.
  6. Plátky toastů srolujte a položte je na talíř švem dolů.
  7. V případě potřeby posypejte trochou moučkového cukru a podávejte.

Toto toastové suši je dokonalou kombinací snídaně a dezertu a vaše chuťové pohárky se po něm jistě dočkají dalšího. Je to skvělý způsob, jak vnést klasickou chuť do každodenního života dnešních milovníků jídla.

Toastové suši je způsob, jak oslavit jednoduché jídlo s kreativními chutěmi, a určitě bude chutnat i vašim přátelům. Ze zbylého ovoce můžete připravit třeba banánové palačinky, zdravé muffiny s banánem, banánovou bábovku nebo veganské banánové lívance.