Superrychlé knedlíky – nejlepší recept

Superrychlé knedlíky

Hledáte chutnou a snadno připravitelnou svačinu? Nehledejte nic jiného než tento recept na houskové knedlíky! Vyžaduje jen několik základních ingrediencí a minimální úsilí, je to dokonalá pochoutka, když jste v nouzi.

Superrychlé knedlíky zvládnete udělat pohodlně za necelých 10 minut. A dokonce bez vaření ve vodě. Do mikrovlnky můžete dát formy ze ze skla, silikonu nebo keramiky. Vhodný je např. hrnek nebo forma na bábovku, neboť po nakrájení jsou knedlíky v podstatě kulaté.

Superrychlé knedlíky

Houskové knedlíky jsou vynikajícím tradičním českým pokrmem. Tyto knedlíky se připravují z kombinace rohlíku a hrubé mouky a dalších běžných ingrediencí, které máte doma.

Knedlíky se vaří v hrnku v mikrovlnné troubě. Tento způsob vaření umožňuje knedlíkům získat jedinečnou strukturu, protože mikrovlnky pomáhají vytvářet v knedlících vzduchové kapsy.

Po smíchání ingrediencí stačí knedlíky jen 8 minut vařit a jsou připraveny ke konzumaci. Díky vaření v mikrovlnné troubě je příprava těchto knedlíků ještě snazší, protože je stačí vařit ani ne 10 minut.

Ingredience

  • 1 rohlík (nejlépe včerejší)
  • 1 šálek hrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce studeného mléka
Díky jedinečnému způsobu vaření jsou houskové knedlíky oblíbené.

Postup

  1. Vložte rohlík do velké mísy a rozlámejte ho na malé kousky. Přidejte mouku, vejce, sůl, prášek do pečiva a studené mléko.
  2. Všechny přísady smíchejte dohromady, dokud nevznikne husté těsto.
  3. Velký hrnek vymažte olejem na vaření nebo máslem.
  4. Vložte těsto do vymaštěného hrnku a zarovnejte jeho vrchní část.
  5. Hrnek vložte do mikrovlnné trouby a vařte na vysoký výkon 8 minut.
  6. Po 8 minutách vaření hrnek opatrně vyjměte z mikrovlnné trouby. Houskový knedlík by měl být lehce zhnědlý a ztuhlý.
  7. Před podáváním nechte houskový knedlík v hrnku 2 minuty vychladnout.

Tyto jednoduché houskové knedlíky s rohlíkem snadno připravíte v nouzi a chutnají skvěle. Hodí se např. k vepřovému guláši, segedínskému guláši (recept), svíčkové (recept) nebo játrovému guláši.