Rybí špíz se zeleninou
ryba, sůl, citronová šťáva, olej, grilovací koření na ryby, bazalka, různá zelenina (cibule, malá rajčata, paprika, cuketa…), dřevěné špejle
Očištěnou a umytou rybu pokrájíme na větší kousky, posolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do marinády, kterou jsme si připravili vymícháním oleje, grilovacího koření na ryby a bazalky.
Dáme marinovat do chladu nejlépe přes noc, nebo alespoň na 2 hodiny. Dřevěné špejle namočíme do studené vody a zatím si připravíme zeleninu (cibuli, papriku, malé rajčata, cuketu, žampiony).
Potom střídavě napichujeme na špejle kousek marinované ryby a zeleninu. Vložíme na rozehřátý gril a pomalu grilujeme. Občas špízy potřeme zbylou marinádou.
Podáváme s pečivem.