Rajská omáčka – nejlepší recept
Rajská omáčka je jedno z neoblíbenějších jídel. Spolu s „koprovkou“ má tu vlastnost, že ji někteří milují a jiní nikoliv. Možná i z dob školních jídelen. Rajská omáčka je na přípravu však relativně zdlouhavá. Dnes přinášíme recept na rychlou rajskou!
Trik týmu Verge.cz tkví v tom, že na rajskou použil netradiční rajčatový džus. Recept je vhodný třeba k těstovinám, které lze připravit též rychle.
Potřebné ingredience:
- 1l rajčatového džusu/šťávy (19,90 Kč)
- 1 cibule (2 Kč)
- kousek másla (4 Kč)
- 6 lžiček cukru (1 kč)
- 5 kuliček Nového koření (1 Kč)
- 4 bobkové listy (0,50 Kč)
- špetka skořice
- 2 zeleninové bujóny (5 Kč)
- 1 lžíce mouky (0,50 Kč)
- balíček těstovin (9,90 Kč)
Postup: Nakrájejte cibulku a dejte ji spolu s kouskem másla do hrnce. Poté přidejte cukr, nové koření, bobkový list a zaprašte špetkou skořice. Ingredience nechejte v hrnci zkaramelizovat cca 2 minuty a poté přidejte zeleninové bujóny. Do směsi přilijte rajčatový džus a přiveďte k varu. Následně zahustěte jíšku a vařte ještě asi 5 minut. Jíšku vytvoříte rozmícháním vody a mouky. Poté přeceďte a můžete servírovat.