Rajčatový salát s lilkem

4 až 5 větších rajčat, 2 lilky, 1 červená cibule, 4 lžíce olivového oleje, 150 sýra Feta, 3 lžíce posekané petrželové natě, pepř

Na plech uložíme lilek nakrájený na menší kousky, polijeme ho olivovým olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 20 až 25 minut. Mírně ho posolíme, opepříme a dáme do mísy.

Sýr nakrájíme na menší kousky. Rajčata umyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo osminky, cibuli pokrájíme na tenké plátky.

Nakrájenou zeleninu a sýr vložíme do mísy k lilku, jemně promícháme a posypeme posekanou petrželovou natí. Necháme chvíli odležet a servírujeme s čerstvým pečivem.

cibuleolivový olejpepřrajčatasýr