Polévka z pečené mrkve – nejlepší recept

Autor kuchařky Chutně a Levně tým Verge.cz se rozhodl uvařit krémovou polévku z pečené mrkve. Recept na tuto polévku není příliš známý, ale je skutečně chutná. A jak je již zvykem, jedná se o rychlou, chutnou a levnou polévku. A pokud její základ uděláte z vývaru, pak nemůže být pochyb o tom, že je hodně zdravá.

Ingredience:

  • 3 velké mrkve
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • hovězí bujon či vývar
  • trocha kysané smetany

Jak na to? Cibuli a mrkev rozřízněte na půlky a spolu s česnekem dejte na plech s pečícím papírem. Zeleninu posypejte cukrem a dejte péct do trouby na 20 minut při 200 °C. Do hrnce si mezi tím připravte vývar a poté do něho dejte na 5 minut vařit opečenou zeleninu. Až budete mít zeleninu povařenou, vezměte tyčový mixér a vše rozmixujte. V případě potřeby můžete doředit vodou. Polévka by měla být krémová, ale ne zase příliš hustá. Na závěr dochuťte dle chuti solí a cukrem.