Pizza z pomazánkového másla a bezlepkové mouky – recept

Češi mají zkrátka rádi pizzu, oblíbená večeře, jejíž polotovar se jen ohřeje, dobyl většinu tuzemských domácností. Proč ale utrácet zbytečné peníze, když si můžete pizzu udělat doma z pomazánkového másla – levně, kvalitně a rychle?

Přísady na těsto (celkem cca 29 korun):

Kelímek pomazánkového másla, stejné množství hladké mouky a trochu soli.

Rajčatový nátěr (celkem cca 6 korun):

Rajčatový protlak, oregano, bazalka a česnek.

Na pizzu pak dáme vše podle aktuální chuti a preferencí – mozzarellu, šunku, salám, sýr a další.

Postup:

  1.  V míse dáme dohromady pomazánkové máslo, mouku a špetku soli. Zpracujeme do těsta (Když se bude lepit, přidáme ještě trochu mouky navíc).
  2. Těsto rozválíme do placky na pečící papír.
  3. Potřeme těsto tomatovým základem (protlak, rozdrcený česnek, oregano a bazalka).
  4. Na pizzu dodáme přísady podle chuti.
  5. Pizzu dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 15-20 minut.