Pizza z pomazánkového másla a bezlepkové mouky – recept
Češi mají zkrátka rádi pizzu, oblíbená večeře, jejíž polotovar se jen ohřeje, dobyl většinu tuzemských domácností. Proč ale utrácet zbytečné peníze, když si můžete pizzu udělat doma z pomazánkového másla – levně, kvalitně a rychle?
Přísady na těsto (celkem cca 29 korun):
Kelímek pomazánkového másla, stejné množství hladké mouky a trochu soli.
Rajčatový nátěr (celkem cca 6 korun):
Rajčatový protlak, oregano, bazalka a česnek.
Na pizzu pak dáme vše podle aktuální chuti a preferencí – mozzarellu, šunku, salám, sýr a další.
Postup:
- V míse dáme dohromady pomazánkové máslo, mouku a špetku soli. Zpracujeme do těsta (Když se bude lepit, přidáme ještě trochu mouky navíc).
- Těsto rozválíme do placky na pečící papír.
- Potřeme těsto tomatovým základem (protlak, rozdrcený česnek, oregano a bazalka).
- Na pizzu dodáme přísady podle chuti.
- Pizzu dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 15-20 minut.