Pivouni na grilu – nejlepší recept

Láďa tak trošku zafušoval do řemesla Šéfovi na grilu a hodil na gril špekáčky s pivem – pivouny.

Recept je podle ohlasů z prvních hodin po zveřejnění oblíbený, protože každý druhý Čech miluje pivo, špekáčky a grilování! Příprava je jak je již zvykem velmi snadná.

Ingredience:

  • 10 špekáčků
  • 1/2 litru piva
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku

Postup:

Špekáčky nařežte stejně jako kdybyste je chtěli napíchnout na klacek nad oheň a dejte je do misky. Na ně položte na kolečka nakrájenou cibuli, propasírujte česnek a zalijte pivem. Vše musí být zcela ponořené do piva. Pokud nemáte misku ale budete skládat ingredience např. do plastové krabičky, pak vždy vrstvěte! Tzn. buřty, cibule, česnek, buřty, cibule, česnek, atp. Připravené pivouny dejte na 6 hodin odležet do lednice a v klidu si dopijte rozdělané pivo (pokud zbylo).

Pak už je to snadné, ogrilujte buřty tak, jak je máte rádi. Někdo více, někdo méně křupavé. Dle chuti můžete během grilování domazávat pivní marinádou, ze které jste pivouny vyndali! Vhodnou přílohou je chléb a nyní v sezóně třeba i grilovaná zelenina.