Opilé kuře na plechovce – nejlepší recept

Opilé kuře sice není právě dietní, ale kdo by odolal? tým Verge.cz je tu s dalším vynikajícím receptem, který prý okusili i zapřisáhlí vegetariáni.

Postup:

  1. Vezměte kuře a zbavte jej vnitřností.
  2. Připravte kuře tak, jako kdybyste grilovali – omyjte jej a osolte.
  3. Kuře dejte do marinády (jakékoliv) a nechte hodinu marinovat.
  4. Lokněte si z připravené plechovky piva a na vršku plechovky vypíchněte další dva otvory. Plechovku dejte na plech spolu s pečícím papírem a posaďte na ní nebohé kuře.
  5. Plech s kuřetem dejte do trouby a pečte zhruba pětatřicet minut při 180 stupních Celsia.

Pivo teplem začne vzlínat a krásně ovoní a ochutí kuře uvnitř. Maso je pak šťavnaté a křehké.