Nemastné koblihy – nejlepší recept

Nemastné koblihy

Výtečné domácí koblížky uspokojí chuť na sladké. Navíc, nemusí se smažit, ale pečou se v troubě. Jste připraveni se naučit, jak tuto úžasnou pochoutku připravit?

Není nic lepšího než si dopřát lahodnou pochoutku. Ale co kdybyste si mohli vychutnat provinilé potěšení bez pocitu viny? Mluvíme o domácích pečených netučných koblihách s rumem! Ano, slyšíte správně. Tyto koblihy jsou nejen chutné, ale také bez tuku a kalorií.

Koblihy bez tuku

Netučné koblihy se vyrábějí z mouky, prášku do pečiva a dalších ingrediencí. Těsto se pak rozválí, vykrájí a vytvaruje do tvaru koblihy. Těsto se pak místo smažení peče, čímž vzniká zdravější kobliha s nižším obsahem tuku.

Ačkoli netučné koblihy neobsahují žádný tuk, stále se mohou pochlubit lahodnou, nadýchanou strukturou. To je způsobeno použitím prášku do pečiva, který vytváří lehké a vzdušné těsto. Těsto pak lze ochutit libovolným množstvím přísad, například skořicí, cukrem, čokoládovými kousky a rumem.

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 šálku vody
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a hnědý cukr.
  3. V samostatné míse smíchejte rum, vodu, rostlinný olej a vanilkový extrakt.
  4. Mokré přísady přidejte k suchým a míchejte, dokud se nespojí.
  5. Vymažte formu na koblihy a každý tvar koblihy naplňte do poloviny těstem.
  6. Pečte asi 10 minut nebo dozlatova.
  7. Před přenesením na chladicí mřížku nechte 5 minut vychladnout.
  8. Vychutnejte si!
Na koblihy můžete přidat oblíbenou polevu.

Tyto domácí pečené netučné koblihy s rumem jsou snadné na přípravu a určitě potěší. Takže až budete mít příště chuť na něco sladkého, ušlehejte si dávku těchto lahodných koblih. Anebo vyzkoušejte další sladké recepty, např. buchtu do hrnku, buchtu s drobenkou nebo čokoládový cheesecake.