Mléčné řezy – nejlepší recept
Pochoutka pro každé dítě skoro od plenek. Mléčné řezy jsou něčím, čemu neodolají ani mnozí dospělí. Bohužel jsou ale v cukrárně docela drahé, nicméně – i je si můžete s Láďou Hruškou dopřát za pár kaček. A možná i chutněji, bez konzervantů a podobně!
Ingredience:
Na těsto:
tři vejce čtyři lžíce cukru tři lžíce oleje dvě lžíce kakaa pět lžic polohrubé mouky
půl lžičky kypřícího prášku
Na náplň:
malá kostka másla šest lžic moučkového cukru dvě lžíce vanilkového cukru kostka měkkého tvarohu
kelímek zakysané smetany
Postup:
1) Cukr a vejce sešleháme do pěny, do které pak postupně přidáme kakao, olej, mouku a kypřící prášek. Vzniklé těsto pak vylijeme na plech a rozetřeme dotenka. Pečeme v troubě vyhřáté na zhruba 180 stupňů Celsia po dobu deseti minut.
2) V mezičase si uděláme náplň. Rozšleháme společně máslo a oba cukry, do toho přidáme pak i tvaroh a smetanu.
3) Upečené těsto přepůlíme, potřeme náplní a vytvoříme sendvič. Teď ještě nechat vše vychladnout v lednici, a to nejméně po dobu dvou hodin. A hurá, můžeme se do toho pustit!