Kuřecí játra ve slaninové košilce – recept

Proč musí být na tuzemských stolech zákonitě kapr a bramborový salát? Jsou přece i jiné zajímavé tipy, jak si pořádně okořenit sváteční večer. A navíc jídlem, které bude chutnat a rozhodně nevyjde na horentní sumu.

Ingredience:

balení kuřecích jater pět plátků slaniny

pepř

Postup:

  • Játra propláchneme pod tekoucí vodou, očistíme a rozřežeme na malé kousky. Plátky slaniny potom rozpůlíme, kousky jater pak opepříme a zabalíme do slaniny (a vše zpevníme párátkem).
  • Připravíme si plech a pečicí papír, játra pak ve slanině pečeme asi deset minut při 200 stupních Celsia a na dalších deset minut teplotu o asi dvacet stupňů ztlumíme.
  • Podávat můžeme se salátem, mrkví a případně i bramborovou kaší.