Královská polévka

Kralovska polevka

Královská polévka je výjimečným pokrmem, který zaujme svou bohatostí a vyvážeností chutí. Tato polévka se vyrábí z kvalitních surovin, jako je telecí jazyk, zelenina, květák, telecí brzlík, hříbky, telecí plecko a smetana. Díky kombinaci těchto ingrediencí se královská polévka stává vysoce ceněným pokrmem, který potěší chuťové buňky a nabízí výjimečný gastronomický zážitek.

Královská polévka je pokrm, který v sobě spojuje eleganci, bohatost a sofistikovanost. Je považována za jedno z nejvyšších mistrův české kuchyně a těší se zaslouženému uznání. Tato polévka je charakteristická svými vybranými ingrediencemi, které vytvářejí komplexní a vyváženou chuťovou paletu. Telecí jazyk, zelenina, květák, telecí brzlík, hříbky, telecí plecko a smetana se spolu propojují do harmonického celku, který je dokonalou kombinací bohatosti, jemnosti a kontrastů.

Královská polévka v sobě skrývá širokou škálu chutí a textur. Telecí jazyk přidává do polévky bohatost a jemnost, zatímco zelenina a květák přináší svěžest a lehkost. Telecí brzlík a hříbky dodávají polévce sytou a pikantní chuť, která se skvěle doplňuje s telecím pleckem a smetanou, které přidávají do polévky krémovou a vydatnou konzistenci. Tato kombinace ingrediencí vytváří rozmanitost chutí a textur, které se plynule prolínají a poskytují nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Kralovska polevka
Královská polévka je sytá a lahodná.

Ingredience

  • Menší telecí jazyk
  • 80 g zeleniny
  • 40 g másla
  • 60 g mouky
  • ¼ květáku
  • Půl telecího brzlíku
  • 30 g hříbků
  • 120 g telecího masa z plecka
  • ¼ kuřete
  • 1/8 litru smetany
  • 1 žloutek
  • Koření

Postup přípravy

  1. V osolené vodě na polévku uvaříme do změknutí telecí jazyk, potom ho vyndáme z polévky, vložíme do studené vody oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
  2. Do polévky, v které se vařil jazyk, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, rozředěnou žlutou zásmažkou, na másle udušený telecí brzlík, telecí maso, pečené kuře, všechno pěkně nakrájíme na kostky, potom přidáme připravený jazyk, uvařená rozebraný květák, na lístky nakrájené dušené hříbky (na másle) a všechno ještě necháme povařit.
  3. Polévku okořeníme, nalejeme ji do smetany s rozmíchaným žloutkem a podáváme dle chuti s bagetou nebo chlebem.

Královská polévka je pokrmem, který se obvykle podává na slavnostních příležitostech a večeřích. Je to jídlo, které vyžaduje pečlivou přípravu a použití kvalitních surovin. Ingredience jako telecí jazyk, zelenina, květák, telecí brzlík, hříbky, telecí plecko a smetana jsou pečlivě vybírány, aby se zaručila vysoká kvalita a autenticita pokrmu. Královská polévka je tak symbolem náročného gastronomického umění a potěšením pro ty, kteří si rádi vychutnávají luxusní a exkluzivní pokrmy.

Královská polévka je výjimečným pokrmem, který přináší bohatost chutí a eleganci na talíř. Je to jídlo, které vyžaduje pečlivou přípravu a použití vybraných surovin. Telecí jazyk, zelenina, květák, telecí brzlík, hříbky, telecí plecko a smetana se spojují do harmonické kombinace, která potěší chuťové buňky a poskytne jedinečný gastronomický zážitek. Královská polévka je nejen chutným jídlem, ale také symbolem náročného kulinářského umění a výjimečnosti.