Hovězí řízky na houbách

600 g hovězí roštěné, 50 g sušených hřibů nebo 200 g žampionů, 1 červená paprika, 1 cibule, 1 lžíce mleté červené papriky, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 1 lžíce maizeny, kousek másla

Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařežeme, posolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji z obou stran. Odložíme do tepla. Do výpeku přidáme lžíci oleje a opražíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno.

Přidáme houby, které jsme předtím namočili alespoň na 2 hodiny do studené vody, nebo pokrájené žampiony a dusíme. Nakonec přidáme papriku nakrájenou na nudle a všechno spolu opražíme. Vložíme zpátky maso, všechno poprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme trochou horké vody a přikryté dusíme.

Podle potřeby během dušení přidáme vodu. Když už je maso měkké, šťávu zahustíme maizenou, zjemníme kouskem másla a podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

cibulehovězí roštěnáhřibymásloolejpaprikasůl