Hovězí plátky s citronovou omáčkou

Hovezi platky s citronovou omackou

Hovězí plátky s citronovou omáčkou jsou osvěžující a chutnou alternativou k tradičním hovězím pokrmům. Tato omáčka přidává jemnou kyselost a citrusovou vůni k lahodně upečeným plátkům hovězího masa. Jednoduché a rychlé přípravy, tento recept je ideální pro ty, kteří hledají nový způsob, jak si vychutnat hovězí maso.

Hovězí plátky jsou podobně jako vepřová žebírka oblíbenou volbou pro mnoho milovníků masa, ale často se podávají s tradičními omáčkami, jako je omáčka z červeného vína nebo houbová omáčka. Nicméně, pokud hledáte novou a osvěžující příchuť pro své hovězí plátky, nemusíte hledat dál. Citronová omáčka přináší do tohoto pokrmu nový rozměr chuti, který je lehký a zároveň osvěžující.

Recepty z hovězího

Hovězí maso je vynikající surovinou pro přípravu různých chutných a lahodných pokrmů. Jeho bohatá chuť a široká škála možností přípravy umožňují vytvořit rozmanité a vydatné recepty. Od klasických hovězích gulášů a steaků po exotická jídla jako je hovězí terijaki nebo thajský salát s hovězím masem, recepty z hovězího vás rozhodně nezklamou.

Můžete si vybrat mezi různými způsoby úpravy masa, jako je pečení, vaření, dusení nebo grilování, a využít různé omáčky, koření a přísady, abyste dosáhli svého oblíbeného hovězího jídla. Bez ohledu na to, zda preferujete tradiční pokrmy nebo jste otevřeni experimentování s novými recepty, hovězí maso vám poskytne širokou škálu možností a přinese do vašeho jídelníčku vynikající chuťové zážitky.

Příprava hovězích plátků s citronovou omáčkou je rychlá a snadná. Nejprve si připravte hovězí plátky – můžete použít kousky z hovězího zadního nebo roštového masa. Nasekejte je na tenké plátky a lehce osolte a opepřete.

Poté smíchejte citronovou šťávu, strouhanou citronovou kůru, olivový olej, česnek a petrželku v míse. Tuto směs použijte k marinování plátků masa po dobu alespoň 30 minut, aby se chutě dobře propojily.

Hovezi platky s citronovou omackou
Hovězí plátky musí být správně propečené.

Ingredience na hovězí plátky s citronovou omáčkou

  • 600 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 200 g smetany na šlehání
  • 1 lžíce mouky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 450 g mraženého hrášku
  • sůl, bílý pepř, olej na smažení

Postup na hovězí plátky s citronovou omáčkou

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky a ty pak na proužky asi 2 cm široké. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po částech opékáme. Upečené maso vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Ve výpeku pak podusíme cibuli, přilijeme smetanu a povaříme. Lžíci máslo uhněteme se lžící mouky a omáčku zahustíme.
  4. Krátce povaříme. Do omáčky přidáme opečené maso s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. V jiné nádobě zahřejeme zbytek tuku.
  5. Přidáme hrášek a trochu vody. Dusíme asi 5 minut. Na talíři upravíme masové nudličky s citronovou omáčkou a hráškem.
  6. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Hovězí plátky s citronovou omáčkou jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají nové a osvěžující kombinace chutí. Omáčka z citronové šťávy, kůry a bylinek dodává hovězímu masu jemnou kyselost a osvěžující aroma.

Tento pokrm je snadno připravitelný a představuje zajímavou alternativu k tradičním omáčkám. Vyzkoušejte hovězí plátky s citronovou omáčkou a přineste do svého jídelníčku nové a zajímavé poznatky.