Hovězí plátky s citronovou omáčkou
600 g hovězího masa, 1 cibule, 2 polévkové lžíce oleje, 3 polévkové lžíce másla, 200 g smetany na šlehání, 1 polévková lžíce mouky, 3 polévkové lžíce citronové šťávy, 450 g mraženého hrášku, sůl, bílý pepř, olej na smažení
Hovězí maso nakrájíme na plátky a ty pak na proužky asi 2 cm široké. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po částech opékáme. Upečené maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Ve výpeku pak podusíme cibuli, přilijeme smetanu a povaříme. Lžíci máslo uhněteme se lžící mouky a omáčku zahustíme.
Krátce povaříme. Do omáčky přidáme opečené maso s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. V jiné nádobě zahřejeme zbytek tuku.
Přidáme hrášek a trochu vody. Dusíme asi 5 minut. Na talíři upravíme masové nudličky s citronovou omáčkou a hráškem.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.