Čokoládový pudinkový dezert – nejlepší recept

Pudinková bomba, která je aktuálně hitem v sousedním Polsku. tým Verge.cz neodolal a pudinkový dezert vyzkoušel. V naší redakci sklidil úspěch, za chvilku po něm nezůstalo jediných stop.

Nejprve si budete muset připravit těsto. Z něj udělejte korpus. Na těsto budete potřebovat 6 ingrediencí:

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce teplé vody

Jak na těsto? Jednoduše rozbijte vejce do misky, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Během šlehání přidejte do pěny tři lžíce teplé vody a přimíchejte tři lžíce oleje. Do směsi nakonec přidejte prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechny suroviny pečlivě promíchejte a hotové těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 20 minut.

Zatímco se vám peče těsto si připravte náplň. Na náplň budete potřebovat:

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 sáček čokoládového pudinku
  • 1 litr mléka
  • 1 kostku másla
  • 1 a 1/4 hrnku moučkového cukru

Nejprve si uvaříme puding. Smícháme obě balení, tedy vanilkový i čokoládový s litrem mléka. Až bude uvařený, nechte jej vychladnout a během chladnutí si vyšlehejte celé máslo s cukrem do pěny. Pěnu smíchejte s pudinkem a vytvořte krém.

Během toho se vám asi upeklo těsto. Těsto po vychladnutí rozdělte na dvě poloviny. Na jednu polovinu rozetřete zhruba 3/4 krému a druhou polovinou korpusu jej přijtyjte. Korpus můžete pokapat zbytky teplého mléka a na korpusový sendvič naneste zbylý krém ve formě další vrstvy.

A už nám chybí jen poleva!

Poleva je hračka. Budete potřebovat malou krabičku smetany na šlehání a jednu tabulku hořké čokolády. Ohřejte smetanu a do ní nalámejte a rozpusťte čokoládu. Promíchejte a poleva je na světě. Polevu pak nalijte na korpus a nechejte v lednici vychlanout a odležet.