Cibulová polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 7 lžic olivového oleje
- 2 oloupané a utřené stroužky česneku
- 900 g oloupané cibule nakrájené na kolečka
- 2 lžíce hladké mouky
- 2,3 l drůbežího vývaru
- 200 ml červeného vína
- 1 1/2 lžičky soli
- mletý pepř
- 16 tlustých krajíčků bagety
- 60 g strouhaného sýra
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule do zlatova. Cibuli upravujeme opatrně a pomalu, aby zesládla, pokud bychom ji připravovali zprudka zhořkla by.
Předehřejeme troubu na 200 oC.
Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, poté zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut.
Mezitím si plátky bagety po obou stranách potřeme směsí česneku a oleje, narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava.
Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme sýrem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.