Cibulová polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 7 lžic olivového oleje
  • 2 oloupané a utřené stroužky česneku
  • 900 g oloupané cibule nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2,3 l drůbežího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 1 1/2 lžičky soli
  • mletý pepř
  • 16 tlustých krajíčků bagety
  • 60 g strouhaného sýra

Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule do zlatova. Cibuli upravujeme opatrně a pomalu, aby zesládla, pokud bychom ji připravovali zprudka zhořkla by.

Předehřejeme troubu na 200 oC.

Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, poté zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut.

Mezitím si plátky bagety po obou stranách potřeme směsí česneku a oleje, narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava.

Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme sýrem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.