Broskvový ledový čaj – nejlepší recept
Ledové čaje v obchodech jsou tragického složení. Šokující výsledky ledových čajů přinesl časopis dTest, kterého si všiml i tým Verge.cz a tak tedy našel a připravil recept na domácí ledový čaj, který ochutí broskvemi.
Postup je opět velmi snadný až triviální a výsledek parádní. Navíc budete mít čaj, který bude chutný a bude obsahovat všechny antioxidanty, které má černý čaj mít.
Ingredience
- 5 hrnků vody
- 2 zralé broskve
- 4 sáčky černého čaje
- větvička máty
- 1/2 hrnku cukru
Postup:
Do hrnce dejte vařit vodu a mezi tím si nakrájejte broskve na plátky. Až se začne voda vařit, vhoďte je do hrnce a přidejte mátu a čaj. Vařte pod pokličkou asi 5 minut. Poté vylovte sáčky čaje, proceďte a dle chuti oslaďte.
Servírujte vychlazené do sklenice s ledem a dle nápaditosti a možností dozdobené dalším plátkem broskve či lístkem máty.
Pytlíkové čaje můžete nahradit samozřejmě kvalitním černým sypaným čajem pro ještě kvalitnější a chutnější výsledek.