Tvarohový mazanec – nejlepší recept
Amaterský kuchař tým Verge.cz zkusil velikonoční recept na staročeský mazanec. Ingredience jsou možná mírně netradiční, neboť je mazanec tvarohový.
Jak už to u našich receptů bývá, tento recept je rychlý a snadný, není třeba čekat na kynutí těsta mazance.
Potřebné ingredience:
- 3 hrnky hladké mouky (6,50 Kč)
- 1 kostka měkkého tvarohu (17,90 Kč)
- 1 prášek do pečiva (5 Kč)
- 1 vanilkový cukr (5 Kč)
- 1/2 kostky tuku na pečení nebo másla (7,50 Kč)
- 1 vejce na pomazání a 1 vejce do těsta (6 Kč)
- 1 citrón (4 Kč)
- hrnek hrozinek a mandlí (10 Kč)
- 2 lžičky rumu
- špetka soli
- 1/2 hrnku cukru
Změklé máslo, popřípadě tuku smíchejte s vanilkovým a normálním cukrem. Vzniklou směs vyšlehejte a přidejte vajíčko, tvaroh, citrónovou šťávu a kůru z připraveného citrónu. Dále přilijte rum a důkladně promíchejte. Poté přisypte sůl, mouku a prášek do pečiva. Vše promíchejte a vypracujte v těsto. Nazávěr do těsta přidejte a vmíchejte hrozinky.
Z těsta vytvarujte mazanec, potřete vajíčkem a posypte mandlemi. Mazanec pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut.