Kuřecí prsa dvou chutí

4 ks kuřecích prsou, 1 konzervu meruněk, 250 g rýže, 4 lžíce másla, bílý pepř, sůl, 2 lžíce kari, 1 lžíce hladké mouky, ¼ l kuřecí polévky z kostky, 4 lžíce smetany na šlehání

Meruňky necháme okapat a šťávu z nich zachytíme do skleněné misky. Meruňky nakrájíme na menší kousky.

Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme tuk a kuřecí filety na něm po obou stranách opečeme dozlatova.

Potom je ještě při mírné teplotě 10 – 15 minut dusíme pod pokličkou. Hotové vyjmeme z pánve, podle chuti osolíme, opepříme a udržujeme stále teplé.

Na tuku vypečeném z kuřecího masa necháme zpěnit mouku s míchanou s kari. Přidáme šťávu z meruněk a předem připravený kuřecí vývar.

Omáčku krátce povaříme a nakonec zjemníme smetanou. Osolíme a opepříme.

Vložíme nakrájené dílky meruněk a necháme je v omáčce prohřát. Rýži uvaříme podle návodu na obale v osolené vroucí vodě.

Na mísu upravíme kuřecí plátky a polijeme kari-meruňkovou omáčkou. Rýži podáváme zvlášť na talíři.

karikuřecí prsamáslomeruňkymoukarýže