Utopenci s cibulí – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

5 dní necháme uležet

INGREDIENCE:

  • 1 kg vuřtů
  • 400 g cibule
  • 0,5 l vody
  • 0,3 l octa
  • sůl
  • lžíce cukru
  • lžička celého pepře
  • lžička nového koření
  • 100 g feferonek
  • 50 g hořčice

POSTUP

Z vuřtů odstraníme kovové spony a provázky a sloupneme z nich střívko.

Do hrnce připravíme vodu s octem, novým kořením, celým pepřem a cukrem. Osolíme podle chuti a povaříme.

Vuřty nařízneme na podél a potřeme je zevnitř hořčicí. Feferonky bez stopky rozkrojíme a poklademe do vuřtů na hořčici.

Na silnější kolečka rozkrájíme oloupanou cibuli a vyskládáme s ní dno 5l zavařovací sklenice. Na cibuli naklademe vuřty a zase přidáme vrstvu cibule a takto naplníme celou sklenici.

Do vyplněné sklenice nalijeme horký nálev, který jsme si připravili až po okraj. Sklenici dobře uzavřeme a zajistím její těsnost.

Necháme pět dní uležet v chladu, občas sklenice otočíme, aby se celý obsah důkladně nasákl nálevem.