Utopenci s cibulí – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
5 dní necháme uležet
INGREDIENCE:
- 1 kg vuřtů
- 400 g cibule
- 0,5 l vody
- 0,3 l octa
- sůl
- lžíce cukru
- lžička celého pepře
- lžička nového koření
- 100 g feferonek
- 50 g hořčice
POSTUP
Z vuřtů odstraníme kovové spony a provázky a sloupneme z nich střívko.
Do hrnce připravíme vodu s octem, novým kořením, celým pepřem a cukrem. Osolíme podle chuti a povaříme.
Vuřty nařízneme na podél a potřeme je zevnitř hořčicí. Feferonky bez stopky rozkrojíme a poklademe do vuřtů na hořčici.
Na silnější kolečka rozkrájíme oloupanou cibuli a vyskládáme s ní dno 5l zavařovací sklenice. Na cibuli naklademe vuřty a zase přidáme vrstvu cibule a takto naplníme celou sklenici.
Do vyplněné sklenice nalijeme horký nálev, který jsme si připravili až po okraj. Sklenici dobře uzavřeme a zajistím její těsnost.
Necháme pět dní uležet v chladu, občas sklenice otočíme, aby se celý obsah důkladně nasákl nálevem.