Rajčatový džem – nejlepší recept

Redaktor tým Verge.cz se přes léto pustil do receptů z rajčat. Nejprve tu byl recept na rajčatový kečup, potom netradiční rajčatovou hořčici a dnes máme recept na rajčatový džem. Recept je opět mírně netradiční, není příliš známý, ale je velmi chutný.

Ingredience:

  • 3kg rajčat (75 Kč)
  • 1 kg a 1 hrnek cukru krystal (25 Kč)
  • 2 sáčky vanilkového cukru (8 Kč)
  • 3 sáčky želírovacího přípravku (38 Kč)
  • 2 lžičky kyseliny citronové (3 Kč)
  • 1/2 hrnku rumu (50 Kč)

Postup je velmi snadný. Nejprve nakrájejte rajčata na menší kousky a rozvařte je na kaši. Vzniklou kaši poté přepasírujte a mírně povařte, asi hodinu a půl. Už po hodině vaření přidejte vanilkový cukr a cukr krystal. Těsně před koncem vaření přidejte želírovací přípravek, kyselinu citrónovou a rum. Ještě horký džem nalijte do sklenic, ale není nutné je sterilovat.