Houbový kuba – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
předem namáčíme kroupy a sušené houby
1 hod 15 minut
INGREDIENCE:
- 400 g velkých krup
- 100 g sádla
- 2 velké cibule
- 70 g sušených hub (700 g čerstvých hub)
- 4–6 stroužků česneku
- dlaň majoránky
- kmín
- sůl
- pepř
POSTUP
Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, stejně tak sušené houby.
Kroupy uvaříme ve slané vodě doměkka cca 20 minut, scedíme a necháme okapat. Houby scedíme a vymačkáme.
Na sádle dozlatova opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kmín, houby a krátce podusíme, přimícháme česnek utřený se solí a čerstvě nadrcený pepř, dochutíme solí a majoránkou.
Vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a v troubě zapečeme cca 20 minut.