Houbový kuba – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

předem namáčíme kroupy a sušené houby

1 hod 15 minut

INGREDIENCE:

  • 400 g velkých krup
  • 100 g sádla
  • 2 velké cibule
  • 70 g sušených hub (700 g čerstvých hub)
  • 4–6 stroužků česneku
  • dlaň majoránky
  • kmín
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, stejně tak sušené houby.

Kroupy uvaříme ve slané vodě doměkka cca 20 minut, scedíme a necháme okapat. Houby scedíme a vymačkáme.

Na sádle dozlatova opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kmín, houby a krátce podusíme, přimícháme česnek utřený se solí a čerstvě nadrcený pepř, dochutíme solí a majoránkou.

Vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a v troubě zapečeme cca 20 minut.