Červené zelí – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 600 g očištěného červeného zelí
  • 40 g sádla
  • 40 g oloupané cibule
  • 20 g cukru
  • sůl
  • kmín
  • ocet
  • 1 dl červeného vína
  • hladká mouka

POSTUP

Očištěné a opláchnuté zelí rozkrájíme na polovinu, vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky.

Na sádle opražíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a kmín, osolíme, zalijeme trochou vody a octa (aby si zelí zachovalo pěknou červenou barvu) a za občasného míchání udusíme pod pokličkou téměř do měkka.

Zelí zaprášíme troškou mouky, důkladně promícháme, zalijeme vínem, ochutíme cukrem a octem a dodusíme.

Podáváme jako přílohu k pečené huse a kachně, pečenému vepřovému masu apod.