Červené zelí – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
INGREDIENCE:
- 600 g očištěného červeného zelí
- 40 g sádla
- 40 g oloupané cibule
- 20 g cukru
- sůl
- kmín
- ocet
- 1 dl červeného vína
- hladká mouka
POSTUP
Očištěné a opláchnuté zelí rozkrájíme na polovinu, vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky.
Na sádle opražíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a kmín, osolíme, zalijeme trochou vody a octa (aby si zelí zachovalo pěknou červenou barvu) a za občasného míchání udusíme pod pokličkou téměř do měkka.
Zelí zaprášíme troškou mouky, důkladně promícháme, zalijeme vínem, ochutíme cukrem a octem a dodusíme.
Podáváme jako přílohu k pečené huse a kachně, pečenému vepřovému masu apod.