Žralok – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

3 hodinky odležet

35 minut

INGREDIENCE:

  • 6 lžic oleje
  • cca 60 dkg žraločího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 6 až 8 lžic smetany
  • 2 lžíce pažitky
  • šťáva z jednoho citronu

POSTUP

Je dobré maso nechat přibližně tři hodinky v citronové, nebo octové vodě, aby nebylo cítit.

Na oleji zpěníme na půlměsíčky nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek (asi 2 min.) Přidáme lehce osušené, osolené a opepřené maso. Maso děláme na pánvi z každé strany asi pět minut.

Ke konci přidáme smetanu a pažitku.

Takto upravené maso servírujeme s vařenými nebo opečenými bramborami.