Žralok – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
3 hodinky odležet
35 minut
INGREDIENCE:
- 6 lžic oleje
- cca 60 dkg žraločího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 6 až 8 lžic smetany
- 2 lžíce pažitky
- šťáva z jednoho citronu
POSTUP
Je dobré maso nechat přibližně tři hodinky v citronové, nebo octové vodě, aby nebylo cítit.
Na oleji zpěníme na půlměsíčky nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek (asi 2 min.) Přidáme lehce osušené, osolené a opepřené maso. Maso děláme na pánvi z každé strany asi pět minut.
Ke konci přidáme smetanu a pažitku.
Takto upravené maso servírujeme s vařenými nebo opečenými bramborami.