Tuňáková pomazánka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

15 minut

INGREDIENCE:

  • 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 lžíce Ramy
  • 1 obdélník taveného sýra
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 1 jemně pokrájená cibule
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • dle chuti 2 či více lžiček francouzské hořčice

POSTUP

Ramu a tavený sýr vyšleháme do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme do Ramy se sýrem. Vejce uvařená natvrdo nastrouháme najemno a zamícháme do pomazánky. Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.

Tuňákovou pomazánkou mažeme pečivo nebo naplníme avokádo.