Polévka z červené řepy – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut – 1 hod
INGREDIENCE:
- 100 g červené řepy
- 50 g másla
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 100 g kysané smetany
- 200 g kořenové zeleniny
- 1 lžíce octa
- 1 1/4 l vývaru z masa nebo kostí
POSTUP:
Kořenovou zeleninu uvaříme v masovém vývaru. Očištěnou červenou řepu nastrouháme, přidáme lžíci octa, několik lžic vývaru nebo vroucí vody, a s polovinou másla dusíme na mírném ohni. Dusíme pod pokličkou doměkka.
Poté řepu prolisujeme a rozředíme vývarem do požadované konzistence. Znovu uvedeme do varu, prolisujeme jíšku připravenou z druhé poloviny másla a hladké mouky a ještě 10 minut vaříme.
Před podáváním do polévky přimícháme smetanu.