Polévka z červené řepy – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut – 1 hod

INGREDIENCE:

  • 100 g červené řepy
  • 50 g másla
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 100 g kysané smetany
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 lžíce octa
  • 1 1/4 l vývaru z masa nebo kostí

POSTUP:

Kořenovou zeleninu uvaříme v masovém vývaru. Očištěnou červenou řepu nastrouháme, přidáme lžíci octa, několik lžic vývaru nebo vroucí vody, a s polovinou másla dusíme na mírném ohni. Dusíme pod pokličkou doměkka.

Poté řepu prolisujeme a rozředíme vývarem do požadované konzistence. Znovu uvedeme do varu, prolisujeme jíšku připravenou z druhé poloviny másla a hladké mouky a ještě 10 minut vaříme.

Před podáváním do polévky přimícháme smetanu.