Plněné papriky s rajskou omáčkou – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1,5 hod.
INGREDIENCE:
- 160g předního hovězího masa bez kostí
- 160g vepřového masa bez kostí
- 1 vejce
- 60g tuku
- 160g rýže
- 10 zelených paprik
- 140g rajčatového protlaku
- 40g hladké mouky
- 50g krystalového cukru
- mletý pepř
- voda
- sůl
POSTUP
Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky, které umeleme v masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl, mletý pepř a napůl uvařenou rýži, a vše dobře promícháme.
Zelené papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a naplníme připravenou směsí.
Z tuku, mouky, rajčatového protlaku a cukru připravíme omáčku, podle chuti osolíme a vložíme do ní naplněné papriky, které pomalu dusíme doměkka.
Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory či bramborové knedlíky, rýži.