Plněné papriky s rajskou omáčkou – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1,5 hod.

INGREDIENCE:

  • 160g předního hovězího masa bez kostí
  • 160g vepřového masa bez kostí
  • 1 vejce
  • 60g tuku
  • 160g rýže
  • 10 zelených paprik
  • 140g rajčatového protlaku
  • 40g hladké mouky
  • 50g krystalového cukru
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl

POSTUP

Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky, které umeleme v masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl, mletý pepř a napůl uvařenou rýži, a vše dobře promícháme.

Zelené papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a naplníme připravenou směsí.

Z tuku, mouky, rajčatového protlaku a cukru připravíme omáčku, podle chuti osolíme a vložíme do ní naplněné papriky, které pomalu dusíme doměkka.

Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory či bramborové knedlíky, rýži.