Lasagne – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- lasagne
- 50 g rajčatového pyré
- 500 g mletého masa
- 50 ml kečupu
- bazalka
- worcester
- sůl
- pepř
- sýr eidam
- mozzarella
- bešamel (máslo, hladká mouka, mléko, bílé víno, mletý muškátový oříšek, sůl, bílý pepř)
POSTUP
Mleté maso opečeme na pánvi, přidáme rajčatové pyré, bazalku, pepř, sůl, trošku cukru, worcester a kečup.
Bešamel si připravíme tak, že na pánvi necháme rozpustit kousek másla, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, pak pomalu přidáváme mléko, stále mícháme, můžeme přidat trošku bílého vína, mletý muškátový oříšek, sůl a bílý pepř.
Na dno zapékací misky dáme trošku rajčatového pyré, na ně poklademe lasagne, bešamel, mleté maso, sýr a tak vršíme cca 3x za sebou. Poslední vrstva je rajčatové pyré, které poklademe nakrájenou mozzarellou. Dáme zapéci do trouby na 40 minut – mírný až střední stupeň. Po 30 minutách přidáme nastrouhaný sýr a dopečeme.