Lasagne – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • lasagne
  • 50 g rajčatového pyré
  • 500 g mletého masa
  • 50 ml kečupu
  • bazalka
  • worcester
  • sůl
  • pepř
  • sýr eidam
  • mozzarella
  • bešamel (máslo, hladká mouka, mléko, bílé víno, mletý muškátový oříšek, sůl, bílý pepř)

POSTUP

Mleté maso opečeme na pánvi, přidáme rajčatové pyré, bazalku, pepř, sůl, trošku cukru, worcester a kečup.

Bešamel si připravíme tak, že na pánvi necháme rozpustit kousek másla, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, pak pomalu přidáváme mléko, stále mícháme, můžeme přidat trošku bílého vína, mletý muškátový oříšek, sůl a bílý pepř.

Na dno zapékací misky dáme trošku rajčatového pyré, na ně poklademe lasagne, bešamel, mleté maso, sýr a tak vršíme cca 3x za sebou. Poslední vrstva je rajčatové pyré, které poklademe nakrájenou mozzarellou. Dáme zapéci do trouby na 40 minut – mírný až střední stupeň. Po 30 minutách přidáme nastrouhaný sýr a dopečeme.