Korbáčiky – nejlepší recept
Další recept týmu Verge.cz potěší každého milovníka sýra. Domácí korbáčiky z mozzarelly, které jsou chutnější a levnější než ty ze supermarketu.
Korbáčiky se připravují klasicky z kravského mléka, celá procedura ale trvá i několik dní. Podobně se ale u nás vyrábí i mozzarella, čehož Láďa promptně využil…
Připravíme si proto jednu mozzarellu, dva kastroly s vodou a mořskou hrubozrnnou sůl. Do jednoho z hrnců nalijeme horkou vodu, kterou řádně osolíme (zhruba 4 lžičky soli).
Až se sůl rozpustí, vložíme do kastrolu mozzarellu pokrájenou na menší kousky. Až se začnou přilepovat na lžíci, můžete začít s vytvářením korbáčiků.
Rozpuštěný sýr vezmeme na lžíci a hněteme prsty do kuliček. Z těch pak vytahujeme dlouhé „nitky“, jež ihned ochladíme ve studené vodě (opět řádně osolené). Až korbáčiky vyjmeme ze studené vody, necháme je okapat a můžeme si je hned dát k večeři.