Kelové (kapustové) karbanátky – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 1000 g kapusty (kelu)
- 1 větší cibule
- 3 žemle namočené v mléce
- 50 g tuku
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- pepř
- majoránka
- 4 lžíce mouky
- trochu strouhanky
- tuk na smažení
- sůl
POSTUP
Kapustu vaříme v horké slané vodě asi 15 minut. Pak ji vymačkáme, zbavíme silných žeber a umeleme na masovém strojku a dáme do mísy.
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme kapustu, utřený česnek, vymačkané žemle, vejce, sůl, pepř, majoránku a vše dobře promícháme.
Pokud není hmota dostatečně tuhá, přidáme trochu strouhanky na její zahuštění.
Vytvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme v horkém tuku.
Karbanátky můžeme připravit i ze zmražené kapusty.