Kelové (kapustové) karbanátky – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 1000 g kapusty (kelu)
  • 1 větší cibule
  • 3 žemle namočené v mléce
  • 50 g tuku
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • pepř
  • majoránka
  • 4 lžíce mouky
  • trochu strouhanky
  • tuk na smažení
  • sůl

POSTUP

Kapustu vaříme v horké slané vodě asi 15 minut. Pak ji vymačkáme, zbavíme silných žeber a umeleme na masovém strojku a dáme do mísy.

Drobně nasekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme kapustu, utřený česnek, vymačkané žemle, vejce, sůl, pepř, majoránku a vše dobře promícháme.

Pokud není hmota dostatečně tuhá, přidáme trochu strouhanky na její zahuštění.

Vytvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme v horkém tuku.

Karbanátky můžeme připravit i ze zmražené kapusty.