Jáhlové rizoto – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

35 minut

INGREDIENCE:

  • 100 g hub (mražené či sušené)
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 masox
  • 2 – 3 rajčata
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 200 g kuřecího masa
  • 250 g jáhel
  • sojová omáčka podle chuti
  • sýr k nastrouhání na rizoto

POSTUP

Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme a oloupeme, pórek také omyjeme. Všechny druhy zeleniny nakrájíme.

Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky (pokud jej nechcete do rizota dávat nemusíte). Do vyšší nádoby s poklicí nalijeme olej, na kterém zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso, rajčata, pórek, houby, jáhly a promícháme. Vhodíme masox a podlijeme vodou tak, aby byla asi 1 cm nad směsí.

Pak jáhlové rizoto přikryjeme a společně dusíme, než se voda vypaří, pak vypneme a necháme asi 10 minut dojít. Pokrm můžeme dochutit sójovou omáčkou.

Na talířích jáhlové rizoto posypeme strouhaným sýrem.