Jáhlové rizoto – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
35 minut
INGREDIENCE:
- 100 g hub (mražené či sušené)
- 1 cibule
- 1 pórek
- 2 lžíce oleje
- 1 masox
- 2 – 3 rajčata
- 2 – 3 stroužky česneku
- 200 g kuřecího masa
- 250 g jáhel
- sojová omáčka podle chuti
- sýr k nastrouhání na rizoto
POSTUP
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme a oloupeme, pórek také omyjeme. Všechny druhy zeleniny nakrájíme.
Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky (pokud jej nechcete do rizota dávat nemusíte). Do vyšší nádoby s poklicí nalijeme olej, na kterém zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso, rajčata, pórek, houby, jáhly a promícháme. Vhodíme masox a podlijeme vodou tak, aby byla asi 1 cm nad směsí.
Pak jáhlové rizoto přikryjeme a společně dusíme, než se voda vypaří, pak vypneme a necháme asi 10 minut dojít. Pokrm můžeme dochutit sójovou omáčkou.
Na talířích jáhlové rizoto posypeme strouhaným sýrem.