Domácí zmrzlina – nejlepší recept

Zmrzlina, jak má být. Levně a chutně, navíc bez chemie. Děti se budou olizovat. A z čeho takovou zmrzlinu připravíme? Náklady na tuto porci jsou přibližně jen třicet korun!

Ingredience:

tři vrchovaté lžíce hladké mouky šest žloutků devět lžic cukru půl litru mléka vanilkový cukr

dva panáky olivového oleje

Postup:

  1. Mléko přelijeme do hrnce a zahřejeme.
  2. V misce promícháme žloutky, moučkový i vanilkový cukr a mouku – mícháme do doby, než vznikne kaše.
  3. Kaši pak přimícháme do mléka a přivedeme k varu. Nezapomeneme stále míchat!
  4. Až se vytvoří směs podobná pudingu, necháme zchladnout.
  5. Do zchladlé hmoty nalijeme olivový olej a promícháme.
  6. Na dalších šest hodin přijde celá směs do mrazáku. Nezapomínáme občas promíchat!
  7. Teď už jen dochutit podle preferencí – mandlemi, čokoládou či ovocem. A můžeme podávat!