Domácí zmrzlina – nejlepší recept
Zmrzlina, jak má být. Levně a chutně, navíc bez chemie. Děti se budou olizovat. A z čeho takovou zmrzlinu připravíme? Náklady na tuto porci jsou přibližně jen třicet korun!
Ingredience:
tři vrchovaté lžíce hladké mouky šest žloutků devět lžic cukru půl litru mléka vanilkový cukr
dva panáky olivového oleje
Postup:
- Mléko přelijeme do hrnce a zahřejeme.
- V misce promícháme žloutky, moučkový i vanilkový cukr a mouku – mícháme do doby, než vznikne kaše.
- Kaši pak přimícháme do mléka a přivedeme k varu. Nezapomeneme stále míchat!
- Až se vytvoří směs podobná pudingu, necháme zchladnout.
- Do zchladlé hmoty nalijeme olivový olej a promícháme.
- Na dalších šest hodin přijde celá směs do mrazáku. Nezapomínáme občas promíchat!
- Teď už jen dochutit podle preferencí – mandlemi, čokoládou či ovocem. A můžeme podávat!