Domácí malinovka – nejlepší recept
Malinovka a další domácí limonády jsou v restauracích a kavárnách stále oblíbenější. Před časem jsme si ukázali recept na domácí okurkovou limonádu, ale limonáda se dá udělat prakticky z čehokoliv, což dokazují i komentáře pod článkem o okurkovce.
Dnes zkusíme ale ovoce a uděláme si sirup na poctivou, chutnou a osvěžující domácí malinovku. Sezóna malin je právě v plném proudu a tak nebude jistě pro nikoho problém maliny sehnat. A pokud si recept přečtete později a maliny již nebudou, zanedlouho po malinách je sezóna ostružin 🙂
Výroba domácí malinovky je snadná, můžete ji bez obav přenechat i dětem.
Ingredience
- 1 velký hrnek malin
- asi 100 listů maliníku
- 1 kg cukru
- 2 lžíce kyseliny citronové
- 1 litr vody
Jak na to?
Nejprve omyjte listy malin ve vodě. Poté dejte do hrnce připravený litr vody, přidejte omyté listy a maliny. Ohřívejte až přivedete vodu k varu a povařte cca 30 minut. Poté přidejte cukr a promíchejte. Nechte vařit dalších zhruba 10 minut a nakonec přidejte kyselinu citrónovou a povařte dalších 10 minut.
Vzniklou směs nechte vychladnout, přeceďte ji přes velmi jemní síto nebo ještě lépe přes látku a při podávání ji nařeďte vodou dle chuti. Zda perlivou, jemně perlivou nebo neperlivou je na vás! Nápoj můžete dozdobit ledem a čerstvými malinami.