Domácí malinovka – nejlepší recept

Malinovka a další domácí limonády jsou v restauracích a kavárnách stále oblíbenější. Před časem jsme si ukázali recept na domácí okurkovou limonádu, ale limonáda se dá udělat prakticky z čehokoliv, což dokazují i komentáře pod článkem o okurkovce.

Dnes zkusíme ale ovoce a uděláme si sirup na poctivou, chutnou a osvěžující domácí malinovku. Sezóna malin je právě v plném proudu a tak nebude jistě pro nikoho problém maliny sehnat. A pokud si recept přečtete později a maliny již nebudou, zanedlouho po malinách je sezóna ostružin 🙂

Výroba domácí malinovky je snadná, můžete ji bez obav přenechat i dětem.

Ingredience

  • 1 velký hrnek malin
  • asi 100 listů maliníku
  • 1 kg cukru
  • 2 lžíce kyseliny citronové
  • 1 litr vody

Jak na to?

Nejprve omyjte listy malin ve vodě. Poté dejte do hrnce připravený litr vody, přidejte omyté listy a maliny. Ohřívejte až přivedete vodu k varu a povařte cca 30 minut. Poté přidejte cukr a promíchejte. Nechte vařit dalších zhruba 10 minut a nakonec přidejte kyselinu citrónovou a povařte dalších 10 minut.

Vzniklou směs nechte vychladnout, přeceďte ji přes velmi jemní síto nebo ještě lépe přes látku a při podávání ji nařeďte vodou dle chuti. Zda perlivou, jemně perlivou nebo neperlivou je na vás! Nápoj můžete dozdobit ledem a čerstvými malinami.