Podzimní outdoorové aktivity – vyberte si pohodlné a teplé oblečení na běhání nebo cyklistiku

Chcete-li být letos na podzim na běhání či na cyklistiku dobře vybavení, bude to chtít i kvalitní outdoorové oblečení a doplňky. Že nevíte, podle jakých kritérií je vybírat? Nezoufejte a čtěte dále. Na následujících řádcích vám totiž o oblékání na tyto aktivity povíme vše podstatné. Nechte se inspirovat s námi!

Podle jakých kritérií vybírat oblečení na podzim na cyklistiku či na běh?

Podzim je v plném proudu a i během něj si můžete užívat aktivity, jako je běhání nebo cyklistika. Oblečení na tyto sporty musíme volit podle několika základních kritérií. Na podzim už může být chladněji a je tedy dobré oblékat se ve stylu tzv. vrstvení. Díky tomu můžete vrstvy postupně sundávat nebo naopak oblékat. Vždy podle vašich aktuálních potřeb. Ty se totiž mohou při sportu měnit. Je tedy dobré, když na to budete připravení. Na kolo či na běh si můžete do šatníku pořídit triko s dlouhým rukávem a kvalitní mikinu s kapucí. Můžete vybírat funkční oblečení, ale také oděvy z přírodních tkanin. Oblíbená je např. bavlna nebo merino vlna. Tyto kousky vám zaručí vysokou míru komfortu za každé situace. Na cyklistiku pak oceníte i cyklistické kalhoty s polstrováním. Můžete si vybrat i zateplené modely cyklo kalhot. Na běh jsou pak vhodné zejména legíny. Dámy přes ně někdy volí i módní sukýnky. Pokud bude tzv. babí léto, můžete vsadit i na sportovní šortky s vyšším pasem. Inspiraci můžete hledat např. i tady: https://www.bolf.cz/. Zde si přijde na své každý milovník sportů.

Z jakého materiálu si vybírat oblečení na kolo a na běhání? A co střih?

Při výběru podzimního oblečení na kolo či na běh bychom se měli zaměřit také na materiál, z kterého je sportovní oblečení vyrobené. Dále bychom se měli zajímat i o to, jaký střih oděvů je pro nás vhodný. Tady se totiž musíme řídit typem naší postavy. Co se týče materiálu, měli bychom nejlépe vsadit na prodyšné kousky, které disponují funkční membránou. Vhodné jsou pak také modely oblečení z přírodních tkanin. Výbornou službu vám při cyklistice i při běhu odvedou modely oblečení ze 100% bavlny. Bavlna může mít také příměs elastanu, který zaručí pružnost sportovního oblečení. Tyto bavlněné kousky jsou nejen módní a pohodlné, ale jsou i tzv. udržitelné. Udržitelný způsob života propagují v dnešní době velké módní světové ikony. Je tak z čeho vybírat. Zaměříme-li se na střih, vždy se řiďte tvarem vaší postavy. Máte-li normální nebo štíhlou a vypracovanou postavu, oceníte oděvy s slim fit střihu. Pokud máte nějaké to kilo navíc, budou pro vás mnohem pohodlnější oděvy v regular fit nebo v relaxed fit verzi.

V jakých barvách, vzorech nebo motivech volit cyklo oblečení a oděvy na běhání, abychom byli trendy?

Aby byl váš sportovní outfit vyšperkovaný do posledního malého detailu, zaměřte se i na trendy barvy, vzory a motivy pro danou sezónu. V té letošní podzimní budou hrát prim zejména přírodní a pastelové tóny barev. Vínová, zelená i oříšková barva tak bude skvělou volbou. Vsadit však můžete i na černou a bílou klasiku. To jsou barvy univerzální, které z módy nevychází. Co se týče vzorů a motivů, budou in ty zvířecí a květinové. Nebojte se v běžeckých outfitech a v cyklo outfitech hrát s barvami. I při sportu vám to může přeci slušet, no ne?!